yorumunda benim dikkatimi çeken diğer noktalarla ilgili kısaca düşüncemi belirteyim:
- ülkemizde kadınların geleceği ile ilgili karamsar bir tablo çizmişsin.
şu anı düşündüğümüzde, kadınların toplumumuzdaki değişim süreci bana umut veriyor.. geçmişten bugüne yaşanan değişim bunun en önemli kanıtı.
kadınlar sosyal alanda kendi ağırlığını giderek daha çok hissettiriyor.. ekonomik açıdan da eşine bağımlı olmaktan kurtulduğunda dengelerin kendiliğinden oluşacağını düşünüyorum.
- çocuk yetiştirme anlayışları ile erkek egemen bir topluma hizmet ettikleri düşüncene de katılıyorum.. bu da bir eğitim sorunu bana göre..
daha çok geleneklerin etkisinde kalmış bir anneden farklı bir davranış şekli beklemek yanlış olur..
- kadına ne geliyorsa kadından geliyor düşüncesi ise kaderci bir düşünceyi yansıtıyor gibi..
kadınların içinde bulundukları sorunlarda kadınların rolü ne kadar etkili tartışılır..
elbette etkili ama başka etkenler de var.
kadının çevresini kuşatan her olumsuzluğun bunda payı var.
sözün özü:
eğitim sorunumuz devam edecek, gelir dağılımındaki uçurum devam edecek, kadınların ekonomik bağımlılığı da devam edecek..
o halde esengül'ün de dikkat çektiği kadının üzerineki baskı, taciz yada zorlayıcı diğer sorunlar da devam edecek..
benim dikkat çekmek istediğim konu ise, süregidecek olan bu sorunların artık artarak devam etmesi mümkün değil, tersine giderek azalacak.
son cümlemi, erkeklerin de bu konuda üzerine düşen çok şey olduğunun altını çizerek, yani erkeklerin de bu değişim ve gelişimden payını almaları gerektiğini belirterek noktalıyorum..
aynayı kendimize tuttuğumuzda eminim bir çok şey görebiliriz kendimizde:)