fıkralar
Çiftçi
Bir otobüs dolusu politikacı seçim kampanyası için köy köy geziyorlarmış.Otobüs büyük bir çiftliğin yanından geçerken,otobüs şoförün dalgınlığı yüzünden derin bir şarampole uçmuş.Çiftçi koşarak gelmiş,gece kurda kuşa yem olmasın diye cesetleri gömmeye başlamış.
Ertesi sabah,polis soruşturma için çiftliğe gelmiş.Çiftçiye sormuş:
--''Otobüsteki bütün politikacıları gömdün demek...Hepside ölüydü,eminsin değil mi?''
Çiftçi cevap vermiş:
--''Bazıları yaşadıklarını iddia ettiler ama politikacıları bilirsiniz...Nasılyalan söylerler.Ama beni kandıramadılar.
Bir otobüs dolusu politikacı seçim kampanyası için köy köy geziyorlarmış.Otobüs büyük bir çiftliğin yanından geçerken,otobüs şoförün dalgınlığı yüzünden derin bir şarampole uçmuş.Çiftçi koşarak gelmiş,gece kurda kuşa yem olmasın diye cesetleri gömmeye başlamış.
Ertesi sabah,polis soruşturma için çiftliğe gelmiş.Çiftçiye sormuş:
--''Otobüsteki bütün politikacıları gömdün demek...Hepside ölüydü,eminsin değil mi?''
Çiftçi cevap vermiş:
--''Bazıları yaşadıklarını iddia ettiler ama politikacıları bilirsiniz...Nasılyalan söylerler.Ama beni kandıramadılar.
Gönlünü gün edeni sevmez sevda....İster hep onu üzeni...Her ona kuçak acan olmaz fayda bekler hep onu sileni..
200 dolar
Adam barda gördüğü güzel bir bayanla konuşmanın yollarını arıyordu. Sonunda cesaretini toplayarak kıza yaklaşır ve
- Afedersiniz hanımefendi biraz konuşabilir miyiz acaba? diye sorar.
Kız birden haykırır.
- Terbiyesiz ! Ben senin bildiğin kızlardan değilim !
Adam utancından yerin dibine girmiş, kıpkırmızı bir suratla yerine oturmuştur. Herkes ona bakmaktadır ve bu onu daha da rahatsız etmektedir. Bir süre sonra kız ona yaklaşır ve gülümseyerek..
- Az önceki olay için özür dilerim. Ben psikoloji öğrencisiyim ve utandırıcı durumlarda insanların nasıl davrandıklarını inceliyorum.
Bu açıklama adamın canını daha fazla sıkar ve avaz avaz bağırarak cevap verir.
- Ne ? Gecesi 200 dolar mı ? Deli misin sen ?
Adam barda gördüğü güzel bir bayanla konuşmanın yollarını arıyordu. Sonunda cesaretini toplayarak kıza yaklaşır ve
- Afedersiniz hanımefendi biraz konuşabilir miyiz acaba? diye sorar.
Kız birden haykırır.
- Terbiyesiz ! Ben senin bildiğin kızlardan değilim !
Adam utancından yerin dibine girmiş, kıpkırmızı bir suratla yerine oturmuştur. Herkes ona bakmaktadır ve bu onu daha da rahatsız etmektedir. Bir süre sonra kız ona yaklaşır ve gülümseyerek..
- Az önceki olay için özür dilerim. Ben psikoloji öğrencisiyim ve utandırıcı durumlarda insanların nasıl davrandıklarını inceliyorum.
Bu açıklama adamın canını daha fazla sıkar ve avaz avaz bağırarak cevap verir.
- Ne ? Gecesi 200 dolar mı ? Deli misin sen ?
Gönlünü gün edeni sevmez sevda....İster hep onu üzeni...Her ona kuçak acan olmaz fayda bekler hep onu sileni..
Adam, korkunc bir kazada kulaklarinin ikisini birden kaybetmistir. Bu alisilmadik durum onu oldukca hassas ve alingan bir kisi yapmistir.
Kaza sonucu sigorta sirketinden aldigi rekor tazminat acisini oldukca hafifletmis ve ona her zaman hayalini kurdugu isini kurma olanagi vermistir.
Gelismekte olan kucuk bir bilgisayar sirketini satin alir. Ancak hic yoneticilik deneyimi olmadigini gorur ve birini ise almaya karar verir.
Uc tane aday secer ve her biriyle tek tek gorusur. Ilk aday oldukca iyidir ve adam onu sevmeye baslar. Derken adaya sorar,
"Bende alisilmadik bir sey goruyor musun?" Adam yanitlar,
"Eger onu kastediyorsaniz, kulaklariniz yok."
Adam uzulmustur, derhal adayi odadan kovar.
Ikinci aday, birinciden de iyidir. Konusmanin devaminda adam ayni soruyu ona da sorar, "Bende alisilmadik bir durum goruyor musun?"
Aday, "Evet" der, "Kulaklariniz yok!"
Adam uzgun ve kizgin, onu da disari atar.
Derken sira ucuncu adaya gelir.
Ucuncu bizim Temel... Tumunden de iyidir.. (tabii ki) Butun sorulara mukemmel yanitlar verir. Adam heyecanla sorar, "Bende, alisilmadik bir durum goruyor musun?"
Temel, "Evet, kontakt lens kullaniyorsunuz." der.
Adam iyice heyecanlanmistir,
"Cokiyi! Bu senin zeki biri oldugunu gosterir, nasil anladin?"
"Ula cok basit" der Temel... "Kulaklarin olsaydi gozluk takardin.."
Kaza sonucu sigorta sirketinden aldigi rekor tazminat acisini oldukca hafifletmis ve ona her zaman hayalini kurdugu isini kurma olanagi vermistir.
Gelismekte olan kucuk bir bilgisayar sirketini satin alir. Ancak hic yoneticilik deneyimi olmadigini gorur ve birini ise almaya karar verir.
Uc tane aday secer ve her biriyle tek tek gorusur. Ilk aday oldukca iyidir ve adam onu sevmeye baslar. Derken adaya sorar,
"Bende alisilmadik bir sey goruyor musun?" Adam yanitlar,
"Eger onu kastediyorsaniz, kulaklariniz yok."
Adam uzulmustur, derhal adayi odadan kovar.
Ikinci aday, birinciden de iyidir. Konusmanin devaminda adam ayni soruyu ona da sorar, "Bende alisilmadik bir durum goruyor musun?"
Aday, "Evet" der, "Kulaklariniz yok!"
Adam uzgun ve kizgin, onu da disari atar.
Derken sira ucuncu adaya gelir.
Ucuncu bizim Temel... Tumunden de iyidir.. (tabii ki) Butun sorulara mukemmel yanitlar verir. Adam heyecanla sorar, "Bende, alisilmadik bir durum goruyor musun?"
Temel, "Evet, kontakt lens kullaniyorsunuz." der.
Adam iyice heyecanlanmistir,
"Cokiyi! Bu senin zeki biri oldugunu gosterir, nasil anladin?"
"Ula cok basit" der Temel... "Kulaklarin olsaydi gozluk takardin.."

uçurumun kenarında bile olsan sırf gıcıklık olsun diye gülümse hayata
Genç çıtır bi hatun bi' gün yolunu kaybeder ve fırtınaya yakalanmıştır...sisli ve yağmurlu havada uzakta KOCAMAN bi' şato timsali yapı görür ve içeri dalar..içeride yaşlı bi' kadın:
-buyur kızım..
kız perişan bi' helde
-kaybolum.çaresizim.yağmurda kalırsan ölürüm.sığınacak yerim yok...
kız kadından kalacak yer ister..kadın bunun üzerine-
-bak kızım tamam ama benim burda bi' oğlum var yazık eder sana..
kız çaresiz "bi' yolu yok mu?" diye sorar."ben kendime mukayet olurum" der.kadın biraz düşünür "o zaman 50. kata çık orda yat ve sakın aşağı inme!" der.kız sevinçle yukarı çıkar ve yatar..sesleri duyan oğlan hemen koşa koşa yukarı çıkar,kapıyı açar ve yorgunluktan nefes nefese kalmıştır..kıza:
-seni alırdım aşağı ama yorgunum....
der ve aşağı inip dinlenir.bir süre sonra tekrar koşa koşa çıkar 50. kata kapıyı açar..yine "seni aşağı alırdım ama yorgunum" der.birkaç defa aynı sahne tekrarlanır...daha sonra çocuk uzun süre uğramaz ve HATUN artık güvende olduğunu düşünmeye başlar...tam bu zamanda PAtTT!!!KAPI açılır..HATUn kendinden emin bi' biçimde çocuğa döner ve sırıtarak:
-biliyorum beni alırdın aşşağı ama yorgunsun...der..ÇOCUK da sırıtır ve kıza:
-.... asansör taktırdım
-buyur kızım..
kız perişan bi' helde
-kaybolum.çaresizim.yağmurda kalırsan ölürüm.sığınacak yerim yok...
kız kadından kalacak yer ister..kadın bunun üzerine-
-bak kızım tamam ama benim burda bi' oğlum var yazık eder sana..
kız çaresiz "bi' yolu yok mu?" diye sorar."ben kendime mukayet olurum" der.kadın biraz düşünür "o zaman 50. kata çık orda yat ve sakın aşağı inme!" der.kız sevinçle yukarı çıkar ve yatar..sesleri duyan oğlan hemen koşa koşa yukarı çıkar,kapıyı açar ve yorgunluktan nefes nefese kalmıştır..kıza:
-seni alırdım aşağı ama yorgunum....
der ve aşağı inip dinlenir.bir süre sonra tekrar koşa koşa çıkar 50. kata kapıyı açar..yine "seni aşağı alırdım ama yorgunum" der.birkaç defa aynı sahne tekrarlanır...daha sonra çocuk uzun süre uğramaz ve HATUN artık güvende olduğunu düşünmeye başlar...tam bu zamanda PAtTT!!!KAPI açılır..HATUn kendinden emin bi' biçimde çocuğa döner ve sırıtarak:
-biliyorum beni alırdın aşşağı ama yorgunsun...der..ÇOCUK da sırıtır ve kıza:
-.... asansör taktırdım

Adam en yoğun saatte berbere girip sorar.
- "Ne zaman bana sıra gelir?"
Berber:
- "Iki saat sonra, "
der.
Adam çıkar gider.
Üç gün sonra aynı adam
berbere girip sorar:
Berber:
- "Bir buçuk saat kadar, "
der.
Adam çıkar gider. Bir hafta sonra yine aynı manzara:
- "Ne zaman bana sıra
gelir?"
Berber:
-"En az bir saat."
Adam çıkar gider.
Son seferinde berber dayanamaz. Adamın ardından çırağını gönderir:
- "Bak bakalım bu herif nereye gidiyor?"
Bir süre sonra çırak döner:
- "Adamı izledim usta."
Berber merakla sorar:
- "Ee, nereye gidiyor buradan çıkınca?"
Çırak cevap verir:
- "Sizin eve usta!"
Berber:
- "Iki saat sonra, "
der.
Adam çıkar gider.
Üç gün sonra aynı adam
berbere girip sorar:
Berber:
- "Bir buçuk saat kadar, "
der.
Adam çıkar gider. Bir hafta sonra yine aynı manzara:
- "Ne zaman bana sıra
gelir?"
Berber:
-"En az bir saat."
Adam çıkar gider.
Son seferinde berber dayanamaz. Adamın ardından çırağını gönderir:
- "Bak bakalım bu herif nereye gidiyor?"
Bir süre sonra çırak döner:
- "Adamı izledim usta."
Berber merakla sorar:
- "Ee, nereye gidiyor buradan çıkınca?"
Çırak cevap verir:
- "Sizin eve usta!"

Teravih namazı sırasında gürültü yapan ve hocadan evvel veya sonra secdeye varan; caminin mahfel denilen üst kısmındaki kadınları şöyle uyarır Hoca:
Mahfildeki garılar. Ele tek tek yatıp galhmak yok. Bundan sonra bennen yatıp, bennen bereber galhacahsız!
Mahfildeki garılar. Ele tek tek yatıp galhmak yok. Bundan sonra bennen yatıp, bennen bereber galhacahsız!

Nasrettin hoca pazarda dalgın yürüyormuş.etrafındaki esnafları seyrediyor.bu sırada ensesine bir tokat geliyor. Hoca tökezlemiş bir kaç adım sendelemiş neyse toparlanıp sinirli bir şekilde arkasını dönmüş.
Bir bakmış ki hocanın 2 katı hayvan gibi bir adam. Hoca durmuş bir yutkunmuş önce,sonra:
- bana senmi vurdun? demiş adama.
Adam: - ben vurdum lan ne olacak demiş.
Hoca: - sakadan mı vurdun ciddiden mi? demiş
Adam: - ciddi vurdum napacan?!
Hoca: - Aman aman, öyle olsun... Cunku şakadan hiç hoşlanmam da ...
Bir bakmış ki hocanın 2 katı hayvan gibi bir adam. Hoca durmuş bir yutkunmuş önce,sonra:
- bana senmi vurdun? demiş adama.
Adam: - ben vurdum lan ne olacak demiş.
Hoca: - sakadan mı vurdun ciddiden mi? demiş
Adam: - ciddi vurdum napacan?!
Hoca: - Aman aman, öyle olsun... Cunku şakadan hiç hoşlanmam da ...